Naistenpäivä lisää epätasa-arvoa

Naistenpäivä on tyypillinen päivä keskustella puheenaiheista, jotka yhdistetään erityisesti naisiin. Tällaisia aiheita ovat esimerkiksi perhepolitiikka, seksuaalinen ahdistelu, hyvinpalkattujen alojen miesvaltaisuus ja palkkatasa-arvo. Eikö kuitenkin ole vähän kyseenalaista, että naiseuteen yhdistetään perhepolitiikka, kun perheessä on useimmiten kaksi vanhempaa, jotka vielä edustavat yleensä eri sukupuolia? Ahdistelukin on sukupuolineutraali juttu – esimerkiksi kouluterveyskyselyn mukaan kouluissa henkilökunta ahdistelee enemmän poikia kuin tyttöjä. Milloin näistä aiheista tuli sellaisia, joista puhutaan naistenpäivänä?

Perhepolitiikasta ja ahdistelusta puhuminen on ensisijaisen tärkeää. Sen sijaan ongelmien sukupuolittaminen on vakava ja suuri ongelma, joka on jätetty täysin sivuun tämän hetken julkisessa keskustelussa. Perhepolitiikka ja siitä tehtävät päätökset koskevat sekä miehiä että naisia, ja päätöksenteko tulisi lähteä siltä pohjalta, että myös miehet saavat ja luopuvat asioista kun päättävät perustaa perheen. Jos yhdistämme vauvat, ahdistelun ja pienen palkan naistenpäivään, yhdistämme sen naisiin. Mielleyhtymä kertoo tytöille ja naisille sen, että tämä on heidän juttunsa ja tästä heidän tulisi olla kiinnostuneita.

Naisten tasa-arvoa ei tarvita siksi, että he ovat jonkun äitejä, jonkun tyttäriä tai siskoja. Ei edes siksi, että feminismi kertoo meille naisten olevan jossain ihmeellisessä heikommassa asemassa. Naisten tasa-arvoa tarvitaan samasta syystä kuin kenen tahansa muunkin tasa-arvoa tarvitaan. Koska he ovat yksilöinä mittaamattoman arvokkaita, sukupuolestaan riippumatta.

Tätä ajattelutapaa ei edistetä puhumalla naistenpäivänä naisten jutuista. Sukupuolten välistä eroa ei pienennetä sillä, että sanotaan naisten olevan tasa-arvoisia, vaan toimimalla niin, että sukupuolten välillä on mahdollisuuksien tasa-arvoa. Johtajiksi ei tarvita enemmän naisia, vaan ihmisiä, jotka soveltuvat johtamaan. Tyttöjä ei pitäisi innostaa erityisesti tekniikan alalle, vaan toteuttamaan itseään vapautuneesti ja rohkeasti. Kiintiöt ovat naisille armopaloja, jotka lisäävät eriarvoisuutta ja korostavat naisten heikkoutta pärjätä tässä miesten maailmassa. Hekumointi ajatuksella naisten yleislakosta ja sen vaikutuksista ei vähennä vastakkainasettelua, vaan lisää sitä. Teemme työtä, kouluttaudumme, olemme olemassa ja koemme elämää ensisijaisesti yksilöinä, emme sukupuolina.

Sen kunniaksi vietänkin sekä naistenpäivänä 8. maaliskuuta että miestenpäivänä 19. marraskuuta ihmistenpäivää. Juhlitaan tänään vapautta, tasa-arvoa ja rakkautta – ilman sukupuolia.

IinaPalonen
Kokoomus Hyvinkää
Ehdolla kuntavaaleissa

Markkinaliberaali oikeistolainen, innostunut vapaudesta, toivon tuottamisesta ja mahdollisuuksien lisäämisestä.

Ehdolla Hyvinkään valtuustoon 2021!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu