Iina Palonen Yhteiskunta ei ole äitisi

Kulttuureja voi asettaa paremmuusjärjestykseen

Oulussa kerrotaan tapahtuneen ehkä yksi suomalaisen seksirikollisuuden historian puistattavimmista tapauksista, joissa ilmeisesti ainakin seitsemän ulkomaalaistaustaista raiskasivat ja käyttivät hyväkseen 10-15-vuotiasta tyttölasta. 

Suomalaisessa poliittisessa keskustelussa monien maahanmuuttajien perustavalla tavalla erilaiset elämänarvot ovat olleet tähän asti vaiettu. Tällaiset väitteet ovat leimattu muukaisvihaksi, rasismiksi ja ääriajatteluksi. Jopa maltilliset näkökulmat aiheeseen liittyen ovat saaneet voimakasta kritiikkiä. Esimerkiksi: kun Atte Kaleva totesi islamin olevan uskomusjärjestelmänä suvaitsematon ja militantti – jota se siis ehdottomasti on – häntä syytettiin rasismista.

Kuusi päivää sitten Helsingin Sanomat uutisoi, että syyrialainen mies haki raiskaustuomioonsa lievennystä kulttuuritaustansa perusteella. Syytetty perusteli vaatimustaan seuraavasti: "Miehen mukaan naisen ja miehen asema suomalaisessa yhteiskunnassa on erilainen kuin mihin hän oli synnyinmaassaan Syyriassa tottunut. Hän kertoi oikeudelle uskoneensa, että Euroopassa voi vapaasti harrastaa seksiä. Lisäksi mies kertoi, ettei tiennyt raiskauksen yrityksen olevan rangaistava teko."

Nyt on sanottava, että meillä ei ole enää varaa tähän. Joka väittää, ettei kulttuuri- ja arvoerot ole huomattavat, valehtelee. Parempia ja huonompia kulttuureja on olemassa. Monikulttuurisuus on rikkautta, kun se rajoittuu ruokaan tai musiikkiin. Ei taipumuksiin raiskailla vääräuskoisia naisia. Jos saisit itse päättää, mihin kulttuuriin syntyisit uudelleen, mikä se olisi? Mitä valitsisit, jos tietäisit syntyväsi naisena? Entä esimerkiksi seksuaalivähemmistön edustajana? 

Kai Mykkänen totesi Oulun tapauksessa, että maahanmuuttajille tulee "tehdä selväksi Suomen pelisäännöt". Tämä on vähättelyä – ja vieläpä erittäin vakavaa sellaista. Pelisääntöjä tarvitaan urheilussa, lasten kinastelua selvitellessä tai kun päätetään, ettei koulun käytävillä saa juosta. Maahanmuuttajille täytyy selventää, vääntää rautalangasta tai ratakiskosta, että Suomi kunnioittaa naisten, miesten ja lasten ehdotonta seksuaalista ja ruumiillista koskemattomuutta. Jos tätä ei kykene sisäistämään, se on niin sanotusti postimerkki perseeseen ja takaisin sieltä mistä on tullutkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”MTV:n mukaan Niinistö kommentoi sähköpostitse.

– Julki tulleet rikosepäilyt järkyttävät meitä täydellisellä epäinhimillisyydellään. Ne järkyttävät jokaista, jolla on rahtuakaan inhimillisyyttä, Niinistö kirjoittaa.

Niinistö muistuttaa, että oikeus koskemattomuuteen kuuluu niihin arvoihin, joihin yhteiskuntamme perustuu ja joita jokaisen on noudatettava.

– On osoitettava lujuutta, jotta kykenemme entistä tiukemmin ehkäisemään pahaa. Niin varmistamme, että Suomi on jatkossakin oikeudenmukainen ja turvallinen maa.”

Tasavallan presidentti, entinen Kokoomuksen puheenjohtaja Iltalehdessä. Keinovalikoimaa ei ole pahemmin esitelty, eikä sitä tehnyt hänkään.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0a1b98a1-4130-4...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Jep

Olisi syytä siirtyä ympäripyöreistä lausunnoista tekoihin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Presidentti ei arvojohtajana voi ehkä tehdä kovin konkreettisia avauksia, vaan puhuu yleisemmällä tasolla. Lainsäätäjien tehtävänä on ryhtyä konkreettisiin toimiin, että raskaisiin rikoksiin syyllistyneet ei-kansalaiset palautettaisiin tuomioidensa kärsimisen jälkeen lähtömaihinsa, jos se vain on mahdollista. Kokoomuksen Muhis Azizi näyttääkin juuri Puheenvuorossa ehdottaneen tiukkaa linjaa tässä suhteessa. Kannatan!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ne kokoomuslaiset ehdottavat, jotka eivät itse ole lainsäätäjiä!

Matti Simonaho

Pahoinpitelyt, raiskaukset, tapot ei ole kulttuuria.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuon mukaan olisi feministien keksimä konsepti 70-luvulla.

Silti ei tiedetä oikein mitään kulttuuria jossa raiskaus ei olisi rangaistava teko.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #10

Näin on. Mutta se on heidän mielipiteensä.

Kuka on oikeassa?

"Silti ei tiedetä oikein mitään kulttuuria jossa raiskaus ei olisi rangaistava teko."

Riippuu.

https://www.verkkouutiset.fi/isis-kivitti-kuoliaak...
https://www.stara.fi/2013/07/22/joukkoraiskattu-au...

Joo, onhan se laki tavallaan tuokin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Pahoinpitelyt, raiskaukset, tapot ei ole kulttuuria".

Kyllä ne voivat olla kulttuurille ominaisia piirteitä. Joissakin kulttuureissa niihin suhtaudutaan jyrkän kielteisesti, toiissa paljon ymmärtäväisemmin ja joissakin kulttuureissa ne ovat tietyissä tapauksissa jopa suotavia.

Matti Simonaho

Kulttuuri on jotain mitä on kehittynyt yksittäisen Kansan keskuudessa ja vahvistunut läpi koko ihmiskunnan historian, jotain mikä on hyväksi koko Kansalle.

Sinäkin olet osa Suomalaista kulttuuria; Sinä edustat kaikkia ihmisiä ihmiskunnan historiassa jotka ovat mahdollistaneet Sinun olemassaolosi tänään.

Tieto on kulttuuria: http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=mielipit...

Matti Simonaho

06. "Pakolaisuus ei ole ongelma, vaan ongelma on SYY miksi pakolaisia yleensä on olemassa. Että kieltää SYYN tulemisen Suomen rajan sisäpuolelle tai poistaa olemassa olevan SYYN Suomen rajojen sisäpuolelta ei ole rasismia, vaan rasismin estämistä. Pakolaisuus on SEURAAMUS SYYSTÄ. Jos emme sulje maamme rajoja lakisääteisesti SYYLTÄ, meistä tulee SEURAAMUS."

Matti Simonaho

Suomea yritettiin heikentää pelottelemalla "Venäjä voi hyökätä Suomeen milloin tahansa" (Ruotsin hallitus, asiantuntijat, sotilaallinen johto sekä Bonniersin omistamat lehdet Suomessa) ja lehdistön kautta laittomalla valeuutisoinnilla herättäen kohua/kiihkoa Venäjää vastaan Suomen Kansan Perustuslain ja Pariisin rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 6, 7 ja 8 artiklan vastaisesti. Kun se ei onnistunut, Ruotsista lähetettiin laittomasti sekä Dublinin sopimuksen vastaisesti (Dublin Regulation, Regulation No. 604/2013) Suomeen 15000 pakolaista ja "pakolaista" kaikkine seuraamuksineen ja kustannuksineen Suomelle. Edelliset todistavat sen, että Suomi kuuluu reformaation kohdemaihin.

Maahanmuuttoviraston tiedotteen mukaan, vuonna 2015 Suomeen saapui turvapaikanhakijoita enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vuoden 2014 tammikussa, Ruotsi aloitti pakolaisten kokoamisen Pohjois-Ruotsiin josta noin 15000 kuljetettiin edelleen Pohjois-Suomeen 2015 (YLE Uutiset 16.02.2016). Pahin tilanne oli Oulussa syyskuun 2015 alussa, jonne turvapaikanhakijoita tuli runsaasti Pohjois-Ruotsista.

Helsingin Sanomien mukaan 11.10.2015; "Tornioon tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut noin puoleen huippuviikoista. Ruuhkaisimpina viikkoina Suomeen tuli 400–500 hakijaa päivässä. Viime viikon aikana tulijoita on ollut noin 200 päivässä. Jos hakijamäärän lasku jää pysyväksi, sisäministeriön arvio 50 000 pakolaisesta tämän vuoden aikana on ylimitoitettu. 200 tulijan päivävauhdilla määrä jäisi alle selvästi alle 40 000:n. Sisäministeriö ei kuitenkaan vielä aio laskea arviotaan saapuvien määrästä".

... .. .

Kai siitä jonkinlainen nootti on Ruotsille lähetetty ... .. . ?

Henrik Hermans

Iina Paloselta täyttä asiaa!
Suosittelen kokoomuksen "arvojohdon" yhdeksi vaikuttajaksi.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Oikeiston pohjaton tekopyhyys näiden asioiden suhteen on kaikista luotaantyöntävimpiä ilmiöitä koko maailmassa. Sen jälkeen kun länsimaat ovat järjestelmällisesti tuhonneet pommituskampanjoilla muslimien kansoittamia maita - joista esimerkkeinä voisi mainita Afganistanin, Irakin ja Syyrian - niin länsimaalaisilla ei ole oikeastaan mitään oikeutta valittaa siitä että näistä maista kantautuu turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja maahanmuuttajien virtoja Suomeen ja muihin länsimaihin. Suomessa ainoastaan oikeistolaiset ovat avoimesti ja toistuvasti puolustaneet noita Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kehitysmaihin kohdistuvia pommituksia.

Toinen ongelma oikeistolaisten asennoitumisessa on se, että he ovat "järkyttyneitä" rikoksista lähinnä silloin kun niitä tapahtuu meitä länsimaalaisia kohtaan. Oikeistolaiset ovat avoimeisti kannattaneet kaupankäyntiä islamistisen diktatuurien kanssa kun taas vasemmistolaiset ovat vastustaneet sitä. Oikeistolaisia ei siis selkeästikään kiinnosta järkyttävät rikokset silloin, kun niitä tehdään jossain muualla ja ne voidaan sivuuttaa kun on puhe taloudellisista eduista.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Millaisella mies- ja kalustovahvuudella Suomi olikaan pommittamassa Afganistania, Irakia ja Syyriaa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Länsimaiset ovat valkoisia, joten kaikki valkoiset ovat kollektiivisesti syyllisiä kaikkien valkoisten pahoihin tekoihin.

Jotenkin noin se kai menee.

Jani Kuusela

Tässä linkki videoon, jossa Jari Sarasvuo kertoo, miksi länsimainen kulttuuri on parempi kuin esimerkiksi islamilainen kulttuuri:

https://youtu.be/QMXEapFMq-4

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jari Sarasvuo, kulttuurihistorian merkityksellisin tutkija. :)

Onpa sulla linkit.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Onko sinulla kantaa itse asiaan vai ainoastaan mielipide esittäjästä?

Käyttäjän ToniTuomanen kuva
Toni Tuomanen

Jos ajatellaan sitten katolisen kirkon piirissä pitkään ja likaisena jatkunutta pedofiliaa ja lasten seksuaalista hyväksykäyttöä, olisiko meidän kysyttävä että onko katolisessa kulttuurissa jokin vika?
Pedofilia ja lasten seksuaalinen hyväksikäyttö ovat totta kai yhtä kauheita asioita riippumatta niihin syyllistyvän uskonnosta tai kulttuuritaustasta.
Ulkoministeri Soinikaan ei ole katolisena juurikaan tainnut ottaa kantaa katolisen kirkon pedofilia-rinkeihin.

Onko katolisuudessa(kin) jotain näin rumille teoille altistavaa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Katolinen kirkko on hyvin vähäinen toimija Oulussa.

Käyttäjän ToniTuomanen kuva
Toni Tuomanen

Blogikirjoituksen aihe on käsittääkseni kulttuurien erilaisuus/eriarvoisuus eikä Oulu.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #24

Kyllä 'Oulu' on mainittu itse blogissa ja kommentoinnissa useamman kerran.
Katolisesta kirkosta ei blogisti mainitse sanaakaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"olisiko meidän kysyttävä että onko katolisessa kulttuurissa jokin vika?"

Yhden kulttuurin epäterveet piirteet eivät mitenkään pyhitä toisen kulttuurin sairaita piirteitä. Usein niitä toki tarjotaan, kun huomio halutaan kohdistaa johonkin muuhun ryhmään.

Ja vastauksena tuohon katolisen kulttuurin vikaan tai pikemminkin siihen, mikä sen saa aikaan, niin eiköhän selibaatti ole varsin paljolti se selittävä tekijä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ehkä kysymys ei ole kulttuurista, vaikka toisissa yhteisöissä patriarkaatin asema onkin vahvempi. Kysymys lienee sivistystasosta ja tiiviiden yhteisöjen harjoittamasta ulkopuolisten epäinhimillistämisestä. Kun toisille ei anneta ihmisarvoa, voidaan toimia todella törkeällä tavalla heitä kohtaan, ilman, että omatunto kolkuttaa. Metodi toimii kaikissa kulttuureissa ja yhteisöissä, jos niin halutaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Yksi keskeisin tekijä kutakin kulttuuria määrittämässä on kyseisen kulttuurin arvojärjestelmä.

On itsestäänselvyys, että jonkin yksittäisen kulttuurin arvojärjestelmällä mitaten se kulttuuri on kaikkein paras, jonka arvojärjestelmällä satutaan kulttuureja laittamaan paremmuusjärjestykseen. Jokainen kulttuuri näkee itsensä kaikkein parhaana.

(Vrt. esim. blogini motto: "Jos sosialismia arvioidaan kapitalismin arvomittareilla, tulokseksi tulee automaattisesti, että sosialismi toimii vain jos se ei eroa kapitalismista.")

Kaikki tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö kansa tai valtio saisi päättää itse omassa maassa noudatettavista säännöistä. Päinvastoin. Se tarkoittaa juurikin sitä, että mitään yhtä universaalisti pätevää ja objektiivisesti oikeassaolevaa kulttuuria ei ole olemassa. Jokaisella kansalla pitää olla oikeus järjestää oma yhteiskuntansa itse sellaiseksi kuin hyvänä pitävät.

Meidän omakaan kulttuurimme ei ole universaalisti "oikea", mutta silti meillä on oltava oikeus järjestää oman maamme yhteiskunta niin kuin hyväksi näemme. Ja vastaavasti meidän on annettava muiden maiden ja kansojen järjestää omat yhteiskuntansa niin kuin hyväksi näkevät.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Kiintoisa blogi. Eli olet sitä mieltä, että jos suomalaisessa "kulttuurissa" vaikka raiskataan ja pahoinpidellään enemmän kuin jossain toisessa, suomalainen "kulttuuri" on huonompi kuin se toinen?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9...

Meillä on aika paska kulttuuri mutta parempi sentäs kuin Ruotsissa!

On kuitenkin matkaa siihen, että päästäisiin Irakin tai vaikka ylivertaisen Egyptin tasolle!

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Eli sinäkin olet todellakin sitä mieltä, että näillä perusteilla saadaan esille jonkinlainen "kulttuurien" paremmuusjärjestys?

Ihmettelen joskus yleistä ajattelun tasoa...

PS. Miltä tuntuu olla huonoimpien "kulttuurien" joukossa länsieurooppalaisittain?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #31

Jotkut "rotuajattelijat" yrittävät sanoa, että raiskaukset olisi perinnöllistä.

Sen perusteella Suomesta pitäisi laittaa rajat kiinni että raiskaavat suomalaiset ei pääsisi täältä pois ja sterilisaatio koko kansalle. Kuiteskin ollaan niiden raiskaavien kasakoiden äpäristä suurelta osin lähtöisin.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

En nyt laittaisi kulttuureja arvojärjestykseen mutta..
Tilastot EU:n alueelta muslimivankien määristä suhteessa
heidän prosentuaaliseen osuuteensa kulloisenkin EU-maan
väestöstä ovat kauttaaltaan erittäin karua luettavaa.
Jos on kiinnostusta, niin voi kahlata läpi erinäisen
määrän statistiikkaa. Hyvinkin pienellä muslimien
prosenttiosuudella koko väestömäärästä keikutaan
jo vankitilastojen podiumpaikoilla mm. Ranskassa,
Englannissa, Belgiassa, Hollannissa, Saksassa jne.
Ranskassa muslimiväestön osuus on noin 7-8 % koko
väestömäärästä - muslimivankien osuus vankiloissa
vankien kokonaismäärästä on järkyttävät lähes 70 % !
Kahta eri kulttuuria ja käsityksiä oikeasta ja
väärästä on yritetty lähes väkisin paimentaa samoissa
aitauksessa EU:n alueella jo vuosikymmeniä, jollei
vuosisatoja mutta isolle osalle rauhan uskonnon
kannattajia se sopeutuminen vääräuskoisten lakeihin
ja tapoihin on sula mahdottomuus. Ehkä Suomessa
poliitikoilla on jo viisasten kivi, jolla ratkaista
itämaiden tietäjiin liittyvät ongelmat näin joulun
alla, kun suuret Euroopan kulttuurimaat eivät ole
tähän taikatemppuun vielä kyenneet ?

Käyttäjän ToniTuomanen kuva
Toni Tuomanen

Timo Hietanen, eli muslimeja onkin Euroopassa kaikkiaan aika vähän, vaikka monet oikeistopopulistit väittävät heitä olevan jo niin paljon, että syövät suihinsa koko kristinuskon ja länsimaisen kulttuurin?

Suomessa muslimeja on ollut 1800-luvun lopulta lähtien, aluksi tietysti vain pienen tataari-yhteisömme muodossa. Oletko tutkinut heidän osuuttaan maamme vankiloissa? Se on totta, että meinäkin vankiloissamme on joitakin vähemmistöjä yliedustettuna. Mutta mistä se sitten johtuu, voi olla aika laajakin kysymys,

Toimituksen poiminnat